Esittely

Kennel Readysetgo on pieni kotikennel, joka toimii Joensuussa Karhunmäen alueella. Kasvatamme shetlanninlammaskoiria tällä hetkellä väreissä blue merle ja tricolour. Kasvatustavoitteenamme on terve, hyväluonteinen ja kaunis koira, joka soveltuu myös harrastuskaveriksi. Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja, vaan koirat asuvat kanssamme rakkaina perheenjäseninä. Myös pennut syntyvät ja kasvavat kodissamme: näin ne tottuvat jo pienestä pitäen erilaisiin perheen ääniin.
2. pentueen pojat neljän viikon ikäisinä
Readysetgo-pennut luovutetaan uusiin, vastuuntuntoisiin koteihin aikaisintaan 7 viikon iässä sirutettuina, rekisteröityinä, virallisesti silmäpeilattuina, eläinlääkärin tarkistamina ja madotettuina.  Kennel Readysetgon kasvatit saavat mukaansa pentupaketin, joka sisältää mm. kirjalliset hoito-ohjeet ja tuttua ruokaa. Mikäli olet aidosti kiinnostunut shetlanninlammaskoirista, haluat pitää yhteyttä kasvattajaan ja teetättää koirallesi viralliset terveystutkimukset saatat olla etsimäni pennunostaja - ota siis rohkeasti yhteyttä!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kasvattaja 


Kennelnimen takana toimii reilu kolmekymppinen, eläinrakas nainen. Ensimmäisen oman koiran, Ripen, sain ollessani 7-vuotias. Se oli pieni perhoskoira. Pippurisesta luonteestaan huolimatta se oli perheen lellikki ja sitä kannettiin lenkilläkin toisinaan takin sisällä, jos sää oli oikein kylmä. Ripelle jouduttiin sanomaan hyvästit sen ollessa 12-vuotias. 

Tämän jälkeen kuvaan astui ensimmäinen shelttimme. Luka haettiin Sinisilkin kennelistä, Hammaslahdesta. Koko perhe ihastui tähän rotuun, kuinka helppo tapaus tämä olikaan pienen ja pippurisen perhoskoiran jälkeen! Luka jäi asumaan lapsuuden kotiin, vanhempien huomaan, kun itse muutin opiskelujen perässä Joensuuhun.

Ensimmäisen oman shelttini Laran sain keväällä 2010, kun valmistuin yliopistosta. Laran kanssa aloitin ensimmäiset varsinaiset koiraharrastukset. Aiemmin ei niihin ollut mahdollisuutta asuinpaikan ja pitkien välimatkojen takia. Laran kanssa suunnattiin ensin pentukurssille, sen jälkeen näyttelykoulutukseen ja myöhemmin vielä agilityn alkeis- ja jatkokurssille.

Laran hankinnan aikaan huomasin olevani täysin hurahtanut sheltteihin. Jossain alkoi kyteä pieni toivonkipinä omasta kennelnimestä ja kasvateista, mutta kaikki tuntui silloin vielä niin kaukaiselta. Hieman myöhemmin - kun Laran terveystutkimukset oli tehty ja huomasin netistä ilmoituksen kasvattajakurssista ihan Joensuun liepeillä, ajattelin että nyt jos koskaan! Läpäisin kasvattajakurssin keväällä 2011. Puolisen vuotta myöhemmin, syksyllä 2011 sain ikioman kennelnimen Readysetgo.

Ensimmäiset Readysetgo-pennut syntyivät seuraavana keväänä. Eikä syntymäpäiväksi kelvannutkaan mikä tahansa päivä - Lara pyöräytti pennut maailmaan karkauspäivän iltana. Olin jo aiemmin päättänyt, että jos pentueeseen syntyy narttuja, yksi niistä jää kotiin kasvamaan. Kukapa nyt raaskisi luovuttaa kaikki ensimmäiset "omat tuotokset" uusiin koteihin..? Niinpä pentueesta jäi kotiin kasvamaan Readysetgo Little Miss Blue, eli Lumia. Tyttö onkin ihan nimensä veroinen, pienikokoinen ja kauniinsininen aivan kuin äitinsäkin :) Erottamaton onkin tämä ihana kaksikko, ei olisi Lara voinut parempaa kaveria itselleen toivoa. 


"Äiti, älä jätä!"

Keväällä 2020 laumamme kasvoi kahdella uudella narttupennulla. Louna (Sheepwhisper's Frozen Blue Song) saapui meille pari kuukautta Lolan (Jasmirin Roxanna) jälkeen. Tytöt ovat serkuksia ja toistensa parhaita kaveruksia. Aika näyttää, saadaanko näistä tytöistä jatkoa kasvatustyölle.